En kattunge har somnat in

Usch, det är med tårar jag skriver dethär inlägget. Idag har en av våra kattungar avlidit inne på Jönköpings djursjukhus.

Igår kväll vägde vi kattungarna på nytt efter en kort tids uppehåll och märkte att den minsta av dom vägde 100 gram mindre än de andra två, närmare betsämt 300g istället för över 400g. Vi la honom ofta hos en av Novas spenar i hopp om att han ville äta, men han kröp bara vidare till "sitt" hörn för att sova. Vi försökte med stödmatning, men han var inte alls intresserad. När vi tog upp honom kände vi hur tunn han var jämfört med de andra busungarna.

Vi åkte in till Jönköpings djursjukhus i morse, fick en jourtid strax efter 08.00. Där fick vår lille pojke snabbt diagnosen "flat chest", platt bröstkorg. Flera av veterinärerna konstaterade att han inte ville ha någon mat - han var ju i full fart med att kippa efter andan, eftersom bröstkorgen på honom inte var fullt utvecklad som den skulle. Och det skulle den heller aldrig bli. Det vi kunde göra för att han skulle slippa lida var att ge honom en spruta så att ha fick somna in. Det gick väldigt fort. Vi hade inte kunnat rädda honom även om vi kommit till sjukhuset tidigare. Troligtvis var detta genetiskt betingat. Mamma Nova har också plattare bröst, men inte alls i så hög grad som vår lille kille hade. Det fanns inget vi kunde göra. Vi misstänker att även den gula hankattungen kan ha något plattare bröst, men inte alls så mycket som han som gick bort. Han äter redan riktig kattunge-mat och leker hej vilt med sin storasyster.

Bilderna nedan är tagna idag, 10 min innan lillkillen fick sin spruta. Han började jama när vi lyfte upp honom, men mestadels låg han orörlig på sin blå kudde och andades tungt. Han blev 3,5 vecka gammal.

Han var mycket älskad
Vi saknar honom så
Kommentarer
Postat av: emelie

Usch va jag gråter. Vilka vackra bilder på den lille. Jag rycker så grymt synd om honom, han fick inte leva :( kram

2011-07-28 @ 16:42:47
Postat av: Emelie

Usch va jag gråter. Vilka vackra bilder på den lille. Jag rycker så grymt synd om honom, han fick inte leva. Så orättvis världen är ibland :( kram

2011-07-28 @ 16:45:46
Postat av: Sara

Nej men vad fruktansvärt. Det kommer lite tårar här också... Så fin han var.

2011-08-12 @ 11:46:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0