Katterna mår fint

Hej Hej

Jag är inte lika duktig på att uppdatera bloggen nu. Tanken med bloggen var ju att skriva lite om dom små missarna när dom växte upp och nu är dom ju så stora och klarar sig så bra själva. What to say? Kan ju ändå uppdatera lite om deras vardag. Nova mår mycket bättre nu! Efter ett par veterinärbesök kunde vi konstatera att hon troligtvis fått en böld i ryggslutet/början av svansen som vuxit och sedan spruckit. Den är ca 2,5 cm i diameter, som ett öppet ytligt sår, stackars lilla Novisen. Inte konstigt att hon varit off under ett par veckor, hon har haft ont… Detta har jag hittat på nätet:

"Katter har sylvassa klor och tänder. När de river/biter till uppstår ofta bra små punktformade sår i huden medan skadorna under huden kan vara omfattande och fulla av bakterier från kattens klor eller mun. Såren i huden läker snabbt men bakterierna blir instängda i underhuden där de förökar sig i rask takt."

Så Nova kan alltså ha varit i slagsmål med en annan katt och då fått detta sår. Nu äter hon flytande smärtstillande i  fem dagar, tratten är på igen och vi baddar hennes sår som förhoppningsvis läker och försvinner. Hon verkar inte alls ha lika ont längre, och vi känner igen henne igen :) Ligger inte på samma plats och sover hela tiden – nu vill hon vara med och se vad som händer, och hon VILL att vi ska kela med henne, det är mysigt! Kitty gillar att busa med mamma så Nova säger fortfarande ifrån, inte så konstigt, vild och galen dotter! Kitty har börjat gå ut och utforska omgivningarna kring huset själv, modigt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0