Nova till veterinär

Idag kl 15.30 ska vi vara hos veterinären med lilla Nova. Hon har inte alls varit lika glad sista veckan. Ligger mest i sitt hörn inne på kontoret och vill sova. Hon äter som hon ska, men är inte leksugen och vill bli nedsläppt när man kelar med henne (jamar - "Släpp ner mig!"). Spinner lite, men vi känner inte igen vår lilla Novis, så nu får vi åka och kolla upp det - kanske har hon ont nånstans? Eller så är hon trött på Kitty och vill vara ensam katt så som hon var innan ungarna kom. Kitty tar rätt mycket plats. Vi hoppas hon mår bra, även om hon är asocial för tillfället.

Utomhuslek

I morse var Nova och Kitty ute på äventyr. Egentligen är det för tidigt för Kitty, men hon låter oss få veta att vi behandlar henne såå orättvist när bara mamma får gå ut, så hon följde med på en rundtur på bakgården. Kul att se dom springa runt så, mamma Nova på ständig vakt så inte dottern för för sig att göra några hyss. Matte blev mest orolig när de kilade under grannens stora altan, men efter ett par minuter var det inte roligt där under längre.

Nova har inte längre sin tratt på sig, det går bra utan, ser ut att läka fint. Lördag kl 08.30 och tjejerna äter frukost och tvättar sig efter morgonens utomhusäventyr.Kitty undrar vad mamma gör...- Här kommer jag dottern min!- Men vad håller du på med Kitty?- Alltid sånadär gömma sig/gräva i sandlåde-lekar... suck!- Kan vi inte hitta på nåt annat gumman min?- Ja ja, gräv på du bara...- Och nu ska ungen upp för trappan också, ingen rast och ingen ro...- Hitta mig i stenhögen! hihi. Oj, jag ser en skata!- Kom nu så går vi in så får vi räkor!- Shit, vad trött jag är...

Katt som skäller

Haha, spana in denhär katten som skäller som en hund för att sedan börja jama som en katt när man kommer på honom ;)

Nova ok

Min kära kollega Kristina (som har katter själv) var hemma med mig nyss och kollade på Novas sår. Hon tror inte det är någon fara så länge Nova får ha tratten på sig nu och vi baddar emellanåt.

Feel good.

14/10-11

Inatt lät vi Nova vara utan tratt och det var nog dumt gjort för i morse såg vi att det blivit lite rött kring stygnen på ett ställe. Vi har baddat med varmt saltvatten, satt på henne tratten och hoppas att det ska torka/försvinna. Ser vi att det blir värre ringer vi till Smådjurskliniken och ber om råd. Vi tror lite för gott om henne " - Hon slickar sig inte kring såret ju...". Men men. Hon och Kitty ser ut att må jättebra, det är så skönt att de har vår dygnsrytm också, sover om nätterna.

Spana in denhär filmen på en katt som försöker fånga blåsten från en hårfön. Haha, störtskön!

I helgen blir det liv i luckan. Vi kommer ha två familjer hos oss och dom har varsina tjejer på ett år med sig :)- Youuuu, take it off!

Bilden nedanför är inte Nova men visar lite hur det var de första två dagarna när hon skulle äta. Svårt att komma åt maten med tratten på. Det går bättre idag.13/10-11

Nova verkar inte behöva sin hatt så mycket (enligt husse...), iaf inte när vi är hemma för vi håller koll och hon tvättar sig inte just där hon inte får. Men när vi åker hemifrån får hon den på sig och protesterar som vanligt. Men hon är jätteduktig, klagar mest på att hon inte får gå ut. Kitty försöker hjälpa henne få av den, men det går mindre bra. Nova är ju inte lika rolig att leka med med plast runt huvet!

Annars rullar det på hemma. Igår träffades våra värdar för första gången för lite bröllopsplaneringsstart. Trevligt värre! Kitty var väldigt social och skulle vara med hela tiden :) Nova låg som vanligt ett par meter bort och hade koll på läget.Kitty i tofs-fight

Allt gick bra

Operationen gick jättebra, veterinären sa att Nova var lätt att ha o göra med, lugn och snäll. Stolt husse och matte! Hon hatar sin nya hatt och vi hade väl inte trott nåt annat. I tio dagar ska hon helst ha på den för att inte klia eller slicka sönder sitt sår, hittills har hon lyckats kravla sig ur den tre ggr på en timma(!) Smart flicka som smiter under soffan och fastnar med hatten för att smidigt glida ur den. Hur kul kan det va att gå runt med en plasthink runt huvet liksom...- Jag hatar min nya hatt...Gillar att sova högtKastrering och vaccination

I morse åkte jag med Nova och Kitty til Smådjurskliniken utanför strax Jönköping. Dags för dem båda att vaccineras och Novas steriliseras. Nova kommer även att chipmärkas nu när hon går ute så pass mycket. Hon kändes lugn och trygg i buren medan vi åkte. Kitty jamade högt och avskydde varenda sekund av bilfärden, men vaccinationen gick snabbt över så hon fick komma hem igen. I eftermiddag kommer Nova ha en såndär tratt på sig så hon inte kan röra sitt "sår" och det ska hon ha i tio dagar framöver, stackarn. Det blir nog bra ändå, de var så duktiga och (faktiskt) lugna när vi kom in på kliniken!

Titta vad fina kattungarna från gårdagens tidningsartikel är. Hoppas de får komma till trygga hem till sist :)

Djurplågeri är hemskt

Åh vad arg man blir när man läser sånahär artiklar! När man själv har katt eller vilket djur som helst för den delen blir man galen av att läsa sånthär, jag gör iaf det! Hur kan man vara så hjärtlös och lägga tre små kattungar i en kartong, tejpa igen och lämna dem att dö under en gran i skogen? De levde ju, utan mat och vatten. Som tur är blev de hittade och omhändertagna på ett kattpensionat, man vet inte vem som låg bakom det hela. Påföljden för djurplågeri är böter eller fängelse i högst två år enligt brottsbalken!

Kitty och Nova mår jättebra. Vi hälsade på Brolle (numera Sixten) i sitt nya hem i helgen, han verkar ha det alla tiders, så roligt att se honom igen. Fick i morse reda på att min kollegas 2-åriga katt skulle kastreras idag men när de kom in till Smådjurskliniken märkte de att han troligtvis hade hjärtfel. Åh vad livet är tungt :'( Vi ska kastrera Nova imorgon - måtte hon inte ha några fel man inte vet något om än. Otäckt. Egentligen skulle vi vilja låta bli att kastrera henne, hon är en så fin katt och jätteduktig mamma så det skulle vara mysigt om hon fick en kull till någon gång. Men eftersom en av hennes tre ungar fick diagnosen "flat chest" och var tvungen att avlivas vågar vi inte ta risken att Nova blir dräktig igen, eftersom det kan ha varit genetiskt betingat. Eventuellt kan ju Kitty få bli mamma om något år, men det är inget vi har bestämt än.Leka med mattes måttband


RSS 2.0